FAQ


Wat is re.fluks?
re.fluks brengt een selectie van de beste lange Nederlandstalige artikels en essays op het web. Bevalt een tekst je, dan kun je die opslaan en later in alle rust lezen.

Hoe kiezen jullie artikels?
Enkel kwaliteit is ons oogmerk. We nemen alle bijdragen integraal door en publiceren enkel wat we zelf graag zouden willen lezen. De klassieke grenzen tussen mainstreammedia en de marge zijn daarbij van geen tel. Technisch gezien komen uitsluitend bronnen in aanmerking die vrij toegankelijk en op tekst/html gebaseerd zijn. Betalende dagbladarchieven en pdf-bestanden komen dus niet aan bod. Occasioneel verwijzen we naar een pdf-bestand.

Hoe kan ik re.fluks volgen?
Via RSS, Twitter of Facebook.

Kan ik een suggestie doen?
Graag! Stuur de link naar het artikel, al dan niet met een korte toelichting, naar redactie@refluks.be.

Wat zijn Instapaper en Readability?
Lange artikels lezen in een browser is niet altijd ideaal. Met Instapaper en Readability kun je de tekst van artikels opslaan in een leeslijst, zonder advertenties en met een minimale opmaak, om die later te raadplegen op je e-reader, smartphone of tablet. Maar in je browser gaat het natuurlijk ook.

  • Instapaper kun je gebruiken op je iPhone, iPad, Kindle of ePub-lezer. Klik op de ‘Read Later’-knop om artikels op te slaan. Verschijnt er vervolgens ‘Saved’, dan is het artikel aan je leeslijst toegevoegd.
  • Readability kun je gebruiken op je iPhone, iPad, Kindle, op bepaalde smartphones en alle ePub-lezers. Open het originele artikel en gebruik de bookmarklet.

Hoe kan ik dit project steunen?
re.fluks redt het wel. Wil je toch iets doen, steun dan de tijdschriften en kranten met een abonnement. Uiteindelijk komt dat de auteurs ten goede.

Ken ik dit niet ergens van?
We hopen van wel! We zwaaien hartelijk naar onze collega’s bij longform.orgletsgetcritical.org, longreads.com en givemesomethingtoread.com.

Comments are closed.