Een fundamenteel gesprek

Joris van Casteren en Peter Vermaas | De Groene Amsterdammer | februari 2000 »

Over de angst voor Jihad-onderwijs en de grenzen van de grondwet. Een gesprek.

‘U en ik zijn politici. Wij hebben macht. Wij moeten altijd verantwoording afleggen over de wijze waarop wij macht gebruiken. Als een politicus een discussie entameert heeft hij de plicht aan te geven waartoe dat in wet- en regelgeving eventueel leidt. De politicus moet onderkennen dat als hij een discussie start hij kennelijk iets wil veranderen in de wet- en regelgeving. Afgezien van de loyaliteitsverklaring is het mij niet duidelijk waartoe die discussie van u kan leiden. Ik wil weten op welke punten u de bestaande vrijheid zou willen beknotten.’

met Instapaper.

Rubriek: Ethiek, Maatschappij, Religie | Tags: , , , , , , , , | Permalink

Comments are closed.