Oriënteren, flexibiliseren, responsabiliseren

Jeroen De Mets | Schamper | augustus 2011 »

Over de hervorming van het hoger onderwijs in Vlaanderen, de hogere instroom, slaagpercentages en flexibele studietrajecten.

Doordat het nu veel eenvoudiger wordt om vakken gewoon in een volgend opnieuw op te nemen, krijg je veel meer situaties waarin studenten met vier of vijf herexamens één of twee examens gaan uitstellen (zelfs omdat het examenrooster ‘niet optimaal’ is), om zichzelf vervolgens op de schouder te kloppen omdat ze geslaagd zijn. Combineer dat met de mogelijkheid om vakken uit het volgende jaar op te nemen, en je creëert een constante illusie van studievoortgang. ‘Bissen’ is nauwelijks mogelijk. Tegen je familie kan je zeggen dat je ‘in het tweede jaar zit, allé met nog een paar vakken van het eerste’.

met Instapaper.

Rubriek: Maatschappij | Tags: , , , , , | Permalink

Comments are closed.